Nieuws Actueel

10 manieren om je baas te irriteren

Bram de Vrind 22 augustus 2014

Haalt je baas bij jou het bloed onder de nagels vandaan en wil je hem graag terugpakken? Dan hebben wij, via Savvysugar.com, 10 tips voor je om je meerdere te irriteren. Disclaimer: ontslag behoort tot de mogelijkheden.

Lees ook:

Teenslippers kunnen echt nietDe 8 slechtste sollicitatievragen6 redenen waarom muziek op het werk wonderen doet

1. Kom te laat opdagen, met een koffie of broodje in de handAls je al vertraging hebt doe je er beter aan om dat bezoekje aan de bakker over te slaan. Dat is een kwestie van prioriteiten.

2. Kleed je ongepastMet kleding kun je op vele manieren het schip in gaan op je werk. Kom dus niet aanzetten in versleten T-shirt, teenslippers of flodderende shorts. Dames, laat dat korte rokje in de kast hangen en schuif niet aan bij de vergadering met veel te diep decolleté. Ongepaste kleding wordt niet gewaardeerd, omdat het je professionele uitstraling ondermijnt.

3. Stel je baas persoonlijke vragenOver het algemeen zal je baas niet snel uitwijden over zijn privéleven, teneinde de grens tussen werk en de persoonlijke sfeer te bewaken. Vragen als 'hebben jullie lang moeten 'oefenen' voordat er kinderen kwamen?' of 'heb je nog geïnvesteerd in interessante beleggingsproducten?' zullen dan ook al gauw in het verkeerde keelgat schieten.

4. Klop jezelf voortdurend op de borstAf en toe moet het feliciteren van jezelf best kunnen, maar als je jezelf de hele dag veren in de kont steekt, zal je baas zich daaraan kapot ergeren. Je kunt je baas beter wijzen op je verworvenheden tijdens je functioneringsgesprek.

5. Antwoord: 'ik ga het proberen'Als je baas je iets vraagt, wil hij/zij gewoon dat het gedaan wordt. Kom dus niet aanzetten met: 'ik zal proberen' zus of zo, want daar kan je baas helemaal niets mee. Je kunt beter de hulp inroepen om een taak succesvol af te ronden óf gewoon eerlijk zeggen dat het je niet gaat lukken.

6. Stalk je baas onlineAlle vakantiefoto's van je baas liken op Facebook en zijn tweets als de wiedeweerga retweeten is niet vleierig, maar stalkgedrag. Niet doen dus - als je een goede indruk wilt maken.

7. Ruim nooit je bureau opJe baas zal (bijna) nooit expliciet vragen om je bureau te fatsoeneren. Maar als dat van jou meer lijkt op een vuilstort, zal dat zeker niet in goede aarde vallen.

8. Lach om zijn slechte gewoonten"Is dat de nieuwe mode, die witte kousjes?" Lachen met de patron is not done. Blijf altijd beleefd en respectvol.

9. Steel een perforatorHet lijkt misschien een onbenullig wissewasje, maar het stelen van bureau-items van je baas kan dus echt niet. Als je baas erachter komt dat je zijn nietmachine, perforator of andere bureaubenodigdheden hebt ontvreemd, val je meteen uit de gratie.

10. Negeer telefoontjes en e-mailsTijdens de werkuren moet je bereikbaar zijn, klaar. Als klanten en collega's steeds je voicemail aan de lijn krijgen zullen ze zich op den duur tot je baas richten. En dat zal hij zeker niet op prijs stellen.