Nieuws Actueel

10 punten die een cv rijp voor de kliko maken

Jeroen Jansen 18 april 2014

De een zet z'n cv op een slipje, de ander vermeldt haar cupmaat op haar cv. Als ondernemer krijg je de meest bizarre dingen onder ogen. Aan deze tien punten herken je een slecht cv nog voor je 'm leest.

10. Het e-mailadres van de huidige werknemer wordt gebruiktAls dit emailadres gebruikt wordt, kun je er rustig van uit gaan dat de persoon aan het zoeken is vanaf zijn huidige baan. Dat is not done.

9. Nutteloze bijbaantjesLeuk hoor, dat je sollicitant een blauwe maandag gewerkt heeft bij Viswinkel 'Als Haringen In Een Tonnetje', maar daar heb jij als IT'er natuurlijk vrij weinig aan. Zie je dit soort zaken staan, vergeet dat je ze gelezen hebt.

8. De reden van ontslagIemand solliciteert niet zonder reden, maar als de reden van ontslag luidt 'verduisteren van kasgeld', moet je je wel twee keer achter je oren krabben. Aan de andere kant, als het op het cv vermeld staat, is dat wel goudeerlijk.

7. Vreemde hobby'sWaarom zou iemand in godsnaam op zijn cv zetten dat 'ie fan is van Star Wars? Of miniatuurautootjes spaart? Laat staan dat 'ie idolaat is van Joop Zoetemelk of verslaafd is aan het drinken van proteïneshakes. Bizarre hobby's op een cv kunnen écht niet.

6. De derde persoonHier maakt de redacteur in dienst geen woorden aan vuil. In de prullenbak ermee.

5. Louter duur taalgebruikVan die mensen die plotsklaps het woord utiliseren bezigen, terwijl ze ook gebruuken kunnen zeggen. Je hebt meer aan iemand die woorden gebruikt die hij of zij in het dagelijks leven ook zou gebruiken.

4. Voor de hand liggende competentiesIedere sollicitant is efficiënt, zelfstandig en flexibel. Hoe origineel. Kijk eerder naar iemand die echt moeite heeft gedaan om zijn of haar USP uit te drukken in een competentie.

3. LiegenRiekt een cv naar onwaarheden? Weg ermee. Aan leugenaars op je werkvloer heb je helemaal niks.

2. LooneisenAls iemand je nog voor hij of zij je een hand heeft gegeven al begint over de centen, betuigd dat niet van groot respect. Netter is wanneer de sollicitant het aan jou laat om te bepalen wanneer de tijd rijp is om money te talken.

1. Een fotoEr zijn mensen die dit doen. Maar echt. Een foto op een cv. Kijk, als jij een modellenbureau runt is het wat anders, maar voor de job van postkamermedewerker hoef jij echt niet te weten hoe iemand eruit ziet. Dat kan bovendien in nadeel van de sollicitant werken, je selecteert onbewust ook op uiterlijk.

(oa via BusinessInsider)