Nieuws Actueel

100.000 euro voor Universiteit Twente-spin-off Keydatos

Van onze redactie 14 juli 2015

Universiteit Twente Ivo Kruger

Met het platform willen initiatiefnemers Bernard van der Wees, internetondernemer, en Embedded Systems-student Cecill Etheredge dataonderzoek makkelijker maken voor journalisten. Keydatos wil dit realiseren door de enorme hoeveelheid data die overheden en bedrijven produceren openbaar en toegankelijk te maken voor datajournalisten.

Visueel programmerenVolgens Van der Wees zijn huidige manieren hiervoor te ingewikkeld, te duur of te tijdrovend voor media. Uiteindelijk moet het een soort visueel programmeren worden, legt hij uit. “Journalisten kunnen met blokken slepen en hebben eigenlijk niet door dat ze aan het programmeren zijn.”

SamenwerkingKeydatos gaat de komende tijd in samenwerking met onder andere Nu.nl, de NOS en het Financieele Dagblad het platform ontwikkelen.

Tubantia ontving ook persinnovatiesubsidieDe Twentsche Courant Tubantia ontving in 2013 de persinnovatiesubsidie en kon mede daardoor het project ‘Datajournalistiek in de regio’ starten. Ook Blendle en De Correspondent zijn voorgangers in het ontvangen van de subsidie.

Foto: Ivo Kruger