Nieuws Actueel

100 mensen in Winterswijk baan kwijt door failliete bouwer WBC

Van onze redactie 21 oktober 2015

Failliet Euro Thinkstock

Personeelsleden van de aannemer zijn dinsdag aan het eind van de middag ingelicht over het faillissement en de gevolgen.

BouwprojectenHet is nog niet duidelijk wat het effect van het faillissement is op tal van bouwprojecten. Onder het Winterswijkse aannemersbedrijf vallen tientallen bv's, die gekoppeld zijn aan bouwplannen. De rechtbank heeft mr. Vincent Jongerius uit Doetinchem als curator aangesteld, maar hij was dinsdag niet in de gelegenheid om een toelichting te geven.

TegenslagenAannemersbedrijf WBC kampt al jaren met tegenslagen in de portefeuille voor bouwprojecten. WBC is niet alleen een bouwbedrijf, maar ook projectontwikkelaar. WBC participeert in tientallen projecten.

De naam van het Winterswijkse bouwbedrijf is verbonden aan allerlei bekende bouwprojecten in de Achterhoek en daar buiten. In Winterswijk werden bijvoorbeeld het nieuwe Gerrit Komrij College en het kantoorgebouw van de gemeente Winterswijk aan de Stationsstraat gebouwd.

VestigingenHet bedrijf groeide in de jaren negentig snel. Op het hoogtepunt stonden er 300 mensen op de loonlijst. Naast Winterswijk zijn er ook vestigingen in Oldenzaal en de Duitse plaats Recklinghausen.