Nieuws Actueel

100 mensen ontslagen bij Vlisco uit Helmond

Van onze redactie 15 januari 2015

Het gaat om mensen met een tijdelijk contract of uitzendbaan. Bij het Helmondse bedrijf werken nu 1000 mensen.

Verkoop van Vliscostoffen in Nigeria is onverwacht sterk teruggelopen

Reden van het ontslag is volgens de directeur dat in de tweede helft van 2014 de verkoop van Vliscostoffen in Nigeria onverwacht sterk is teruggelopen onder invloed van de dodelijke ziekte ebola, waardoor klanten en handelaren niet willen reizen en minder kopen.

"Maar ook de substantiële daling van de olieprijs, waardoor de koers van de naira, de Nigeriaanse munt, onderuit is gegaan, speelt een rol. Net als de onrust in het land die wordt veroorzaakt door de acties van de islamistische terreurgroep Boko Haram en de op handen zijnde verkiezingen", legt Ouwendijk uit. "Dat alles heeft ervoor gezorgd dat de verkoop in Nigeria in de tweede helft van vorig jaar flink is teruggelopen. Terwijl wij onze productie juist vanaf 2013 hadden opgeschroefd om te kunnen voldoen aan de toen nog groeiende vraag."

Niet meer oproepen flexkrachten tijdelijke maatregel​Ouwendijk ziet het niet meer oproepen van de 100 flexkrachten als een tijdelijke maatregel. "Het is zeker erg voor de mensen die het betreft, maar we hadden extra mensen aangenomen in de flexibele schil om de geplande groei te realiseren. De productie van het merk Vlisco vindt plaats in Helmond. Omdat de verwachtingen voor 2014 beter waren dan het uiteindelijke resultaat hebben we nu te maken met een overschot en moeten we de productie verlagen."