Nieuws Actueel

11,8 miljard voor O2

Rik Nizet 19 januari 2015

Hutchison Whampoa wil het Britse mobiele telecombedrijf O2 overnemen van Telefónica. De twee voeren daarover gesprekken, aldus de krant Sunday Times op basis van anonieme bronnen. Ook zou Hutchison zijn aandeel op de Italiaanse markt willen vergroten.

Naar verluidt wil Hutchison, dat gevestigd is in Hongkong, 9 miljard pond (11,8 miljard euro) op tafel leggen voor O2. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, een deal is dus nog allerminst zeker, aldus de krant.

TelefónicaO2, dat in 2006 door het Spaanse Telefónica werd ingelijfd, is de op een na grootste speler op de Britse mobiele markt, met ongeveer 22 miljoen abonnees.

Telefónica en Hutchison Whampoa, dat in het Verenigd Koninkrijk al eigenaar is van telecombedrijf Three, waren zondag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Naast de overname van O2 zinspeelt Hutchison ook op expansie op de Italiaanse markt. Naar verluidt bestudeert het concern van eigenaar Li Ka-singh de mogelijkheid om zijn Italiaanse telecomactiviteiten te bundelen met een lokale concurrent.