Nieuws Actueel

11 dingen die je nog niet wist over Google

Bram de Vrind 15 augustus 2014

Bijna heel Nederland is klant bij de grootste zoekmachine ter wereld. Toch is het reilen en zeilen bij de zoekmachinegigant voor velen een mysterie. Business Insider verzamelde 11 interessante feiten die je waarschijnlijk nog niet wist over Google.

Lees ook:

Dit is Google's nieuwe logo

1. Google gebruikt 200 parameters die ervoor moeten zorgen dat je binnen en fractie van een seconde de beste resultaten krijgt bij het oproepen van een zoekterm.

2. Het internetbedrijf bezit een reeks domeinnamen die vaak per abuis door Google-gebruikers worden ingetypt, zoals Gooogle.com, Gogle.com, Googlr.com, etc. Google bezit ook de domeinnaam 466453.com...

3. Google krijgt meer dan twee miljoen zoekopdrachten PER SECONDE.

4. Google maakt faam met megaprojecten zoals het in beeld brengen van de wereld via StreetView. Maar de zoekmachinegigant zet ook in op projecten die er voor kleine groepen mensen toe doen. In 2012, introduceerde Google bijvoorbeeld de taal van Cherokee-indianen in Gmail.

5. Larry Page en Sergey Brin bedachten de eerste 'Google Doodle' in augustus 1988. Ze wilden duidelijk maken dat ze acte de présence gaven bij Burning Man in de staat Nevada en voegden het logo van het festival toe op hun site.

6. In 2013 haalde Google 91 procent van zijn omzet van 55,5 miljard dollar uit reclame.

7. Google doorzoekt 100 miljoen gigabite aan pagina's. Dat zijn 100.000 harde schijven van 1 terrabite.

8. Google zou weleens het enige internetbedrijf kunnen zijn dat als doel heeft gebruikers zo kort mogelijk op zijn site te houden.

9. Voor Street View heeft Google meer dan acht miljoen kilometer aan straten gefotografeerd.

10. Google heeft dit jaar alleen al 24 bedrijfsovernames gedaan. Dat zijn er drie per maand.

11. Op YouTube wordt maandelijks meer dan zes miljard uur aan video's bekeken - omgerekend bijna een uur per inwoner van onze planeet.