Nieuws Actueel

11e editie Serious Request begonnen (video)

Van onze redactie 18 december 2014

Het 3-tal maakt 6 dagen lang live radio en televisie, zonder dat ze daarbij iets eten. Tegen betaling kunnen mensen verzoeknummers aanvragen. Ook zijn er in het hele land duizenden particuliere acties opgezet. De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. De radiozender bestrijdt deze ‘stille ramp’ samen met het Rode Kruis.

Warchild Tijdens de tv-uitzending voorafgaand aan de sluiting van het huis maakte zendermanager Wilbert Mutsaers bekend dat 250.000 euro van de opbrengst naar een project van Warchild gaat. Het is voor het eerst dat de zender nog een andere hulporganisatie steunt. Het betreft een ziekenhuis in Oost-Congo waar meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld worden geholpen. Warchild-ambassadeur Marco Borsato zei dat hierdoor vele honderden kinderen hulp kunnen krijgen.

De minister mocht als eerste een verzoeknummer indienen: Nobody's Wife van Anouk. Op de vraag of ze vanwege de kabinetscrisis wel kon komen, zei ze: ,,Dit is de belangrijkste zaak van vandaag. We moeten die meisjes beschermen.'' Ploumen ziet tijdens haar reizen geregeld slachtoffers van seksueel geweld. ,,Het is heel bijzonder dat hier in Nederland nu zoveel mensen de moeite nemen hierbij stil te staan.''