Nieuws Actueel

12 jaar geëist voor wurging en verkrachting 91-jarige

Van onze redactie 22 april 2015

Image 4874643

Volgens het OM had de destijds 18-jarige Amrish K. de oudere vrouw verkracht, voordat hij haar probeerde te wurgen. Toen dit niet lukte, zou hij op zijn mobiele telefoon naar methoden hebben gezocht om haar te doden. Uiteindelijk zou hij zijn buurvrouw met een pan op haar hoofd hebben geslagen en alsnog hebben gewurgd. Ongeluk Toen de vrouw al was overleden, zou hij nog een keer seks met haar hebben gehad. Ook zou de verdachte op internet naar een manier hebben gezocht om het stoffelijk overschot weg te werken. Hij zou het levenloze lichaam door de woning hebben gesleept om haar dood op een ongeluk te laten lijken. Gedragsdeskundigden stelden vast dat de verdachte een seksuele stoornis heeft en een gebrekkige persoonlijkheidsontwikkeling. Volgens hen is de kans op herhaling groot. ,,De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar'', aldus de deskundigen.

Wat Amrish K. op de bewuste dag in de woning van het slachtoffer heeft aangericht, tart iedere beschrijving, aldus de aanklager. ,,De verdachte is puur voor zijn eigen behoeftebevrediging naar de woning van zijn buurvrouw gegaan, een 91-jarige oude dame. Daar heeft hij haar verkracht en vermoord. Zij heeft moeten vechten voor haar leven maar slaagde daar niet in: ze was kansloos tegen de jonge sterke verdachte, in de kracht van zijn leven.''Vertrouwen ,,Hij was haar buurjongen, iemand die ze vertrouwde. Ze was juist zo blij geweest met de nieuwe buren, vertelde ze aan familie, vrienden en kennissen. Daarom deed ze open, zich van geen kwaad bewust: het was immers de buurjongen die voor de deur stond, een vertrouwd persoon waarvan geen gevaar te duchten was, dacht ze.'' ,,Op gruwelijke wijze is hij met het lichaam van het slachtoffer omgegaan, iets dat niet te bevatten is en waarmee hij de nabestaanden onnoemelijk veel leed heeft toegebracht'', aldus de aanklager.

De rechtbank veroordeelde Amrish K. in 2013 voor moord en het bezit van kinderporno tot 12 jaar celstraf en tbs. Omdat de rechtbank de verdachte vrijsprak van de verkrachting, heeft het OM hoger beroep ingesteld. De advocaat van de verdachte betoogde destijds met succes dat niet bewezen kon worden dat Amrish K. de bejaarde vrouw al voor haar dood verkrachtte: mogelijk had hij seks met haar toen zij al was overleden, schrijft Parool. Ook de verdachte tekende hoger beroep aan. Het gerechtshof doet op 1 juni uitspraak.