Nieuws Actueel

123OPSLAAN: Opslag per doos

Martijn Vervest 22 december 2014

Te weinig ruimte in huis maar niets dat weg kan? Dan kun je vanaf nu je spullen laten ophalen door 123OPSLAAN, die het veilig voor je opbergen. "We verwachten vooral in de grote steden veel animo", zegt Chris Ockers, de bedenker van het concept.

Special: Startup

De startup werkt volgens drie stappen: online bestel je de kunststof boxen (formaat grote verhuisdoos), die gratis worden afgeleverd. Je vult de boxen met je dierbare spullen. Vervolgens registreer je de inhoud met een beschrijving en foto, verzegel je de boxen en je maakt online een afspraak om ze op te halen. De boxen worden in een beveiligd magazijn opgeslagen voor 3 euro per maand per box, tot het moment dat jij ze weer nodig hebt.

Grote stad"We merken dat juist mensen die in de stad wonen, behoefte hebben aan extra opslagruimte. Daarbij hebben ze vaak geen auto. Als je bedenkt dat de m2-prijs van een koopwoning in een stad als Amsterdam gemiddeld rond 4000 euro ligt, dan is het slimmer om spullen die je niet elke dag nodig hebt buiten de deur op te slaan", legt Ockers uit. "We verwachten vooral in de grote steden veel animo." Populair De ondernemer heeft het idee afgekeken in het buitenland en hoopt dat het ook in Nederland aanslaat. "Dit concept is al een groot succes in de VS, waar de self-storagemarkt inmiddels goed is voor zo’n $ 22 miljard, en in Hongkong, waar de vierkantemeterprijs ongeveer net zo hoog is als de wolkenkrabbers daar."