Nieuws Actueel

15 arrestaties voor georganiseerde hennepteelt vanuit Apeldoorn

Van onze redactie 12 maart 2015

Image 4804073

Het onderzoek van de politie is opgestart naar aanleiding van het vermoeden, dat de eigenaren van een growshop aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn zich bezighielden met de handel in softdrugs. Gaandeweg kwam er zicht op telers waarmee zij samenwerkten.

Dronten Tijdens de politieactie werden de eigenaren van de growshop, een man en vrouw uit Apeldoorn, aangehouden. Ook 2 inwoners uit Dronten, bij wie in hun bedrijfsauto een grote hoeveelheid gedroogde hennep werd aangetroffen, zijn aangehouden. In de hennepkwekerijen in Barneveld, Wapenveld, Epe en Apeldoorn werden in totaal 9 mensen aangehouden.

Apeldoorn In Apeldoorn zijn op 6 adressen zoekingen verricht. In 5 woningen/schuren (Markrichtersveld, Hoenderparkweg, Molenstraat centrum, Kruizemuntstraat, Canadalaan) werd een kwekerij aangetroffen en ontmanteld. In één woning was sprake van een kwekerij die in voorbereiding was. Ook vond een zoeking plaats in de woning van de growshop-eigenaren en de growshop zelf. In dit laatste pand zijn alle spullen in beslag genomen.

Achter de growshop werd een bedrijfsauto aangetroffen met in totaal 18,2 kilo gedroogde hennep. In het pand zelf werd ongeveer 2 kilo hennep aangetroffen.

Wapenveld en Epe In Wapenveld en Epe zijn op 2 locaties kwekerijen ontmanteld. Aan het Koepad in Epe trof de politie in een schuur ongeveer 250 planten aan. Aan de H.C. van de Houven van Oordtstraat trof de politie kweekruimtes op een zolder en in een schuur. Hier ging het om ruim 300 planten. Op deze locatie werd de stroom bovendien illegaal afgetapt.

In Barneveld werd in een woning een kwekerij ontmanteld.

Bij de growshop is beslag gelegd op 4 voertuigen; twee personenauto's (BMW en Mercedes), een grote bedrijfsbus en een kleinere bedrijfsauto. Daarnaast werden op andere locaties nog 2 auto's in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een groot geldbedrag dat in de growshop is aangetroffen. In het kader van de nieuwe drugswetgeving, waarbij voorbereidingshandelingen om softdrugs te telen strafbaar wordt gesteld is de complete inventaris van de growshop in beslag genomen. In de woning werd eveneens een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen.