Nieuws Actueel

15? Dan zuipen op Terschelling!

Bram de Vrind 16 juni 2014

Jongeren die niet mogen drinken kunnen vrolijk uitwijken naar 'party eiland' Terschelling. Jeugdcamping De Appelhof tolereert alcoholgebruik voor jongeren vanaf 15 jaar. Volgens kinderarts Tjalling de Vries neemt de jeugdcamping daarmee een onverantwoord risico, meldt De Leeuwarder Courant.

"Blijkbaar realiseert deze meneer zich nog steeds niet dat alcohol nadelige effecten heeft voor hersenen van jonge mensen", zegt De Vries. "Ik zou hem graag eens spreken en uitleggen wat alcohol met het jonge brein doet."

De jongerencamping gedoogt drankgebruik van minderjarigen op het terrein. Op de website waarop volop jongeren met drank zijn te zien, staat dat drinken voor minderjarigen zelfs zou zijn toegestaan. "In en voor je tent mag je net als thuis gerust een biertje of wat dan ook drinken."

Maar, voegt de campingbeheerder daaraan toe: "Excessief drankgebruik tolereren we niet. Wij mogen het niet verkopen onder de 18 jaar."

De Vries waarschuwt dat alcohol zeer schadelijke effecten heeft op de ontwikkeling van het jonge brein. Hij de alcoholleeftijd zelfs zou moeten worden verhoogd tot 21 jaar. Tot die tijd is hun brein nog volop in ontwikkeling.

Staatssecretaris Van Rijn had onlangs kritiek op burgemeester Bats van Terschelling, omdat hij de campingbeheerder zijn gang zou laten gaan.