Nieuws Actueel

177.000 euro in 48 uur

Caroline Spilt 11 juni 2015

Scheepvaart crowdfunding boot groot

Steeds meer bedrijven in traditionele sectoren als de industrie, bouw en scheepvaart, ontdekken het belang van online aanwezigheid en investeren daarin. Het Utrechtse online adviesbureau eResults ontwikkelde specifiek voor deze doelgroep een aanpak die zo succesvol is dat het bedrijf extra groeifinanciering heeft opgehaald bij het publiek.

In 48 uur staken 115 investeerders via het platform van Collin Crowdfund 177.000 euro in de toekomstplannen van het bedrijf van internetondernemer Pier van der Kraan (29).

‘Commercieel pijn’eResults is een van de vele online adviesbureaus in Nederland. Het bedrijf is echter de enige die zich uitsluitend richt op bedrijven in traditionele sectoren. Van haven- tot sloopbedrijven en staalhandels. Pier van der Kraan: “De traditionele netwerkcultuur binnen deze branches heeft deze bedrijven heel lang staande gehouden, ook tijdens de opkomst van het internet. Echter, mede door de crisis en de verdere ontwikkeling van de technologie, doet het internet deze groep bedrijven inmiddels ‘commercieel pijn’. Concurrenten krijgen opeens meer slagkracht of er melden zich nieuwe kapers op de kust. En dan is de discussie over investeren in online ineens heel snel gevoerd.”

Direct schakelen met DGACruciaal in de aanpak van Van der Kraan is de volledigheid van de dienstverlening aan de bedrijven die vaak geen online specialist of andere communicatieprofessional in dienst hebben. Zijn mensen doen vaak direct zaken met de DGA voor wie ‘online’ vaak al een hoofdpijndossier is geworden. Van der Kraan: “De DGA weet dat hij er iets mee moet, maar heeft geen idee waar te beginnen. Wij nemen alles wat met online te maken heeft uit handen. Van de opzet van de website, tot de vindbaarheid in zoekmachines, social media en het beheer van de site op continue basis. Juist dat maakt ons tot een vaste partner van deze bedrijven.”

Extra groeiversnellerSinds de oprichting van eResults in 2008 heeft het bedrijf haar klantbestand uitgebreid naar 300 bedrijven in deze traditionele sectoren. Vooral de laatste twee jaar is de groei in een stroomversnelling gekomen: in 2014 werd de omzet van 2013 verdubbeld en voor 2015 wordt een verdrievoudiging verwacht. In 2017 wil eResults een omzet van minimaal één miljoen euro realiseren. De opgehaalde financiering dient primair als extra groeiversneller en om optimale financiële stabiliteit te creëren.

115 investeerdersVia Collin Crowdfund staken 115 particuliere investeerders in 48 uur gemiddeld 1539 euro in eResults. In ruil voor de vijfjarige lening ontvangen zij jaarlijks een vaste rente van 7,5 procent. Van der Kraan: “Een ontzettend mooi resultaat. Een bevestiging van het vertrouwen in ons bedrijf en onze formule.”