Nieuws Actueel

2 doden bij zwaar ongeval in Antwerpen

Van onze redactie 15 maart 2015

Image 4808160

De impact van de aanrijding was enorm. Over een lengte van zo'n 200 meter en over de gehele breedte van de Noorderlaan in Antwerpen lagen de brokstukken verspreid. Een witte Audi S4 ging net na de impact over de kop en schoof zo nog tientallen meters verder. De aangereden wagen, een Kia Rio, incasseerde zo'n klap dat beide inzittenden uit de auto werden geslingerd. De passagier, een man van 71, overleed ter plaatse. Zijn 67-jarige echtgenote, die achter het stuur zat, werd in kritieke toestand naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht, waar ze enkele uren later overleed.

Hoge snelheid Het verkeersongevallenteam van Lokale Politie Antwerpen kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken. Alle getuigenverklaringen bevestigen volgens de politie dat de Audi met zeer hoge snelheid over de Noorderlaan raasde.

De 5 inzittenden van de Audi werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht voor de verzorging van lichte verwondingen. Het rijbewijs van de 24-jarige man uit Ossendrecht werd onmiddellijk ingetrokken. Verder onderzoek moet nu aanwijzen of de verklaringen van de jonge mannen kloppen en of de man die zich opgaf als bestuurder ook echt de bestuurder was.

Onder invloed De mannen werden alle 5 aan een alcohol- en drugscontrole onderworpen. 2 inzittenden bliezen positief, een 27-jarige man uit Bergen op Zoom en een 24-jarige man uit Roosendaal. De bestuurder en de 2 anderen, een 27-jarige man uit Moeskroen en een 26-jarige uit Menen, bleken niet onder invloed.

Een 3e wagen raakte ook nog betrokken bij de aanrijding. De familie met twee volwassenen en drie kinderen had net het kruispunt overgestoken toen achter hen de eerste aanrijding gebeurde. Door de snelheid en kracht waarmee alles gebeurde, werd ook hun auto geraakt en weggekatapulteerd. De kinderen kwamen er met de schrik vanaf. De bestuurder, een 31-jarige man uit Antwerpen en zijn nicht, een 44-jarige vrouw uit Merksem, werden lichtgewond.

Cel verkeersongevallen onderzoekt de omstandigheden van ongeval Noorderlaan. Drie auto's betrokken. @gvapic.twitter.com/Q6J0GoYujb

— Sam Reyntjens (@SamSamreyntjens) 15 maart 2015