Nieuws Actueel

2 miljard euro extra voor mkb

Van onze redactie 8 april 2015

Geld bron SXC

Via het nieuwe Achtergestelde Leningen Fonds (ALF) kunnen mkb’ers met een beperkt eigen vermogen leningen tussen de 150.000 en 5 miljoen euro krijgen. Bij het eveneens nieuwe Bedrijfsleningen Fonds (BLF) kunnen banken bedrijven leningen van 10 tot 25 miljoen euro verstrekken.

'Belangrijke stap' Minister Henk Kamp (Economische Zaken) noemt de nieuwe fondsen een ,,belangrijke stap om de Nederlandse economie structureel te versterken’’. ,,Ondernemers kunnen hierdoor eerder de benodigde financiering aantrekken om te investeren in nieuwe producten en dienstverlening. Dat leidt tot banen en hogere economische groei”, aldus Kamp.

Het kabinet pleitte er eerder voor dat pensioenfondsen en verzekeraars meer van hun vermogen in de Nederlandse economie zouden investeren, bijvoorbeeld in projecten op het gebied van onderwijs, zorg, duurzame energie, infrastructuur en mkb. In oktober richtten dertien pensioenfondsen en verzekeraars de Nederlandse Investeringsinstelling op.

Pensioenfondsen en verzekeraars investeren 800 miljoen euro in de 2 nieuwe fondsen en omdat ook de banken meedoen is er in totaal 2 miljard extra krediet voor het mkb.

Foto: SXC