Nieuws Actueel

2 verdachten aangehouden voor schietpartij in Terneuzen

Van onze redactie 24 februari 2015

Op diverse plaatsen in Terneuzen zijn daarna huiszoekingen verricht. De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens het onderzoek door een Team Grootschalig Optreden, die sinds 30 november de 2 schietincidenten in Terneuzen onderzocht. Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan het 2e incident, wat nog eens 7 extra tips opleverde.

Betrokkenheid De politie verrichte de aanhoudingen in de vroege ochtend in twee woningen in Terneuzen. Het gaat hierbij om 2 inwoners uit Terneuzen, namelijk een man (19) en een vrouw (22). Het tweetal is voor verder onderzoek naar politiecellencomplexen in Breda en Tilburg gebracht, waar hun betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

Huiszoekingen Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn dinsdagochtend in enkele woningen huiszoekingen verricht. Hierbij zijn diverse goederen, waaronder vuurwapens en een auto in beslag genomen. Bij de zoekingen maakte de politie gebruik van 3 speciale explosievenhonden, die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie.

Dwarslaesie Op dinsdagavond 16 december vorig jaar werd een 27-jarige man uit Terneuzen in de Iepenlaan opgewacht en van dichtbij neergeschoten. Het slachtoffer liep een dwarslaesie op en zal waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen. De dag erna arresteerde de politie op de Westwal in Goes een Terneuzenaar (37), die sinds die tijd vast zit. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij beide incidenten.