Nieuws Actueel

21-jarige ondernemer Björn Snoeijer stort zich op eigen restaurant in Geesteren

Van onze redactie 4 augustus 2015

Bjorn Snoeijer Lars Smook

Snoeijer is weliswaar nog piepjong, maar hij heeft al zeven jaar horeca-ervaring opgedaan als kok bij restaurant De Beuk in Den Ham. Maar werken in loondienst, daar droomt Björn Snoeijer niet van. Hij wil op eigen benen staan. "Ik zoek naar uitdagingen", zegt de Vroomshoper. Getipt Via een kameraad werd hij getipt over het fruitpark in Geesteren. Het pand aan de Vinckenweg is volgens de jonge ondernemer uitermate geschikt voor horecadoeleinden. Maar de eigenaren Henrie en Petra Webbink maakten hier weinig tot geen gebruik van. Daarom is het tweetal ook blij met de komst van Snoeijer. Hij huurt het pand inmiddels en opent op 20 augustus de deuren.

Fingerfood Wat kunnen de bezoekers van zijn etablissement verwachten? Het restaurant genaamd 'De Oranjerie' wordt naar eigen zeggen een soort tapasrestaurant. Snoeijer: "Het hoofdconcept heet Fingerfood. Dat wil zeggen: allemaal kleine gerechtjes. De mensen betalen dan een vast bedrag om onbeperkt te dineren, het drinken wordt apart berekend. Voor Fingerfood is een speciale menukaart opgesteld met onder meer koude gerechten zoals carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Ook is het mogelijk om diverse salades en zalm te eten. De warme gerechten zijn onder meer kipfilet, spareribs en ossenhaas. Bovendien zit in dit arrangement een dessert. Ik ben er nog niet helemaal uit over de prijs, maar dat ligt ongeveer tussen de twintig en dertig euro per persoon."

Oproepkrachten De ondernemer gaat zelf in de keuken staan, dé plek waar hij helemaal tot zijn recht komt. In de bediening maakt Snoeijer in eerste instantie gebruik van oproepkrachten. Verder benadrukt hij dat mensen ook af kunnen wijken van het hoofdconcept. "Mensen kunnen ook à la carte bestellen. Daarnaast is er een lunchkaart, want het restaurant is straks van woensdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 22.00 uur. Ook ga ik mij bezig houden met buffetten en barbecueschotels. Dit kan op locatie bij de klant zijn, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom aan de Vinckenweg."

FruitDe horecaman wil nauw verbonden blijven aan het fruitpark. Zo wil hij limonades maken met fruit uit de nabijgelegen gaard. Daarnaast eindigen de rondleidingen over het fruitpark met koffie en gebak in het nieuwe restaurant. "Het is wel spannend, maar ik kijk er vooral erg naar uit. Ik heb in de afgelopen zeven jaar bij restaurant De Beuk alle kneepjes van het vak geleerd. Zij gunnen mij deze stap. Nu sta ik op eigen benen, geweldig. Ik heb er alle vertrouwen in", besluit Snoeijer.

Foto: Lars Smook