Nieuws Actueel

22-jarige Silke sleept met Find Tailor eerste prijs EW/Saxion Ondernemers Award binnen

Van onze redactie 5 juni 2015

Saxion award1 1

‘Er zijn veel mensen, vooral vrouwen, die in de rekken van kledingwinkels niet kunnen vinden wat ze écht willen: een exclusieve jurk, jas of broek. Die doelgroep breng ik met Find Tailor in contact met professionele tailors.

BorgDaarvan zijn er nog circa 1.000 in Nederland, van wie de helft is aangesloten bij de beroepsvereniging.” Find Tailor moet borg staan voor kwaliteit, zegt Silke van der Velde. “Ik ben bezig een database op te bouwen met professionele tailors in heel Nederland. Daar kun je dan naar toe en zelf aangeven welk ontwerp je wilt en eventueel kun je zelf de stof meenemen.”

ExclusiefBij de finale droeg Silke zelf een jurk volgens eigen ontwerp: met mouwtjes en een blote rug. “Ook de stof heb ik zelf uitgezocht. Je bent een stuk duurder uit als je een jurk exclusief voor jou laat maken, maar je hebt iets dat een andere niet heeft. Ik denk dat er steeds meer vrouwen gaan kiezen voor minder kleding in de kast, maar wel bijzondere kleding.” Haar verdiensten zitten in provisie voor de bemiddeling.

Duur“In de toekomst betaalt de klant aan mij en ik betaal de tailor. Daar zit dan een percentage voor mezelf tussen. Hoe veel dat is hangt af van de prijs van de opdracht. Over een heel dure mantel kan ik met een lager percentage genoegen nemen dan over een jurkje dat relatief niet zo duur is.” Vijftien kleermakers en coupeuses heeft ze nu in haar bestand. Dat moeten er zeker 100, verdeeld over het hele land worden, zegt Silke van der Velde.

Spontaan“De meeste zitten nu in Twente en Arnhem en omgeving. Ik ga nu op zoek naar professionals in andere regio’s. Ik hoop dat die zich nu ook spontaan gaan melden.” De geldprijs van 5.000 euro gaat ze gebruiken voor het laten bouwen van een app, het verbeteren van haar website en het laten bouwen van een app.