Nieuws Actueel

22 man op straat door verhuizing van Vonk Chokes

Van onze redactie 9 november 2015

Failliet hek gesloten Emiel Muijderman

Het was een even korte als kille mededeling van de directie vorige week. ‘Oldenzaal wordt gesloten’ en voor de 22 werknemers is er geen plek meer binnen het bedrijf. Een werknemer die anoniem wil blijven vermoedt kwade opzet bij de directie in Breda. „Die heeft bewust gewacht tot na 1 juli toen het ontslagrecht is veranderd, waardoor het voor werkgevers makkelijker en minder kostbaar is geworden om personeel de laan uit te sturen.”

Te weinig omzetOok de argumentatie om de bedrijfsactiviteiten te verplaatsen naar Breda kan niet op goedkeuring rekenen van het personeel. „Er wordt gezegd dat hier te weinig omzet is gedraaid, maar deze vestiging heeft jarenlang top gedraaid en draait nog steeds goed. Maar als ze dan van hogerhand gewoon eerlijk zeggen dat ze kosten willen besparen en alle kleine vestigingen willen sluiten, dan kunnen we daar nog begrip voor opbrengen. Maar zo ga je niet met je personeel om dat al jaren trouw is.”

ZorgenHet personeel maakt zich grote zorgen over de nakende sluiting, want een goed sociaal plan ligt er niet en ook bij de vakbond zouden ze niet hoeven aan te kloppen. Volgens het personeel wordt er voor een zestal medewerkers een plek gecreëerd in een vestiging in Enschede, waardoor het bedrijf onder de norm van zestien blijft. „Er wordt nu paniekvoetbal gespeeld, maar de directie is wel zo slim om die zes nog even ergens onder te brengen. Voor de overige personeelsleden is niets geregeld. We hebben geen vacatures gezien en er wordt niet gepraat over meeverhuizen naar Breda. Dat laatste is ook lastig, want het zijn allemaal collega’s met een gezin en die hebben geen trek om naar Breda te verkassen.”

Foto: Emiel Muijderman