Nieuws Actueel

23-jarige ondernemer gaat met bedrijf Vint-iets leegstand winkelpanden tegen

Van onze redactie 16 maart 2015

Steffany Staman in Tuthola Hellendoorn Marieke Bakker

„Het is zo jammer dat panden leegstaan op een toplocatie. Als je een paar leegstaande ruimtes naast elkaar hebt, dan lopen mensen ook niet meer langs dat deel van de straat. Juist met een zo’n tijdelijke pop-upstore breng je weer even leven in de brouwerij”, vindt Steffany.

Voorbeeld in HellendoornEen voorbeeld van een pop-upstore was vorig jaar in thuisgemeente Hellendoorn te vinden. Het lege Rabobankgebouw werd met de oude kledingcollectie van de Markelose winkel Tuthola en spullen uit Vint-iets ingericht tot tijdelijke winkel. „Dat was een succes. Mensen werden echt geprikkeld om even binnen te lopen. Ook omdat het na een maand weer weg is. Dan creëer je bij mensen het gevoel van ‘straks ik heb iets gemist!’. Dat houdt het levendig”, legt Steffany uit.

Beleving en sfeerHet is Steffany’s grote passie; met vintagespullen beleving en sfeer creëren. Voor haar is met Vint-iets een droom uitgekomen. De 23-jarig gaat ook langs verschillende soorten bedrijven met haar concept. „Als winkel of bedrijf kun je net dat beetje extra doen voor bezoekers door een sfeervolle aankleding. Je ziet grote winkelketens, die online veel verkopen, hun afhaalpunten op een bepaalde manier inrichten zodat mensen graag binnenkomen”, merkt Steffany.

SchatkamerDe showroom en het magazijn van Vint-iets aan de Tempelweg 4 in Heeten waren voorheen een autoshowroom. Nu is de ruimte een schatkamer voor ieder die van oudere, ‘vintage’ spullen houdt. Pilaren die uit het oude Egypte lijken te komen, een nostalgische radio met houten omlijsting, kuipstoeltjes uit de jaren zeventig, er is veel interessants te ontdekken. De spullen kunnen gehuurd worden voor onder andere themafeesten en etalages; volgens de Hulsense een lowbudget-oplossing. „Ik heb hier de opslag, dat hoeft het bedrijf niet meer te regelen”, vertelt Steffany. Ook voor fotoshoots kunnen spullen gehuurd worden. Eventueel kan haar showroom ook voor fotoshoots gehuurd worden.

Foto: Steffany Staman van Vint-iets in de tijdelijke modezaak die ze in Hellendoorn heeft ingericht (Marieke Bakker)