Nieuws Actueel

24-jarige Lisette Jansen neemt MediSpa in Rijssen over: ‘Het is een droom die uitkomt’

Van onze redactie 11 november 2015

Lisette jansen lennekelingmont

Dat ze zo snel aan de slag kan in een eigen zaak is ook voor Jansen een verrassing. „Nadat ik afgestudeerd was heb ik een half jaar gesolliciteerd. Het was moeilijk aan de slag te komen, vooral in deze regio.” In januari van dit jaar begon ze in een praktijk in Nijmegen. In februari zag ze een advertentie van MediSpa Annemarie Schermerhorn in Rijssen, die haar activiteiten wilde uitbreiden met een huidtherapeut. De Holtense solliciteerde meteen en kon aan de bak.

Verkoop In maart begon ze in de MediSpa in Rijssen. Ze was goed en wel aan het werk toen haar baas haar vroeg of ze er wel eens had nagedacht over een eigen praktijk. Schermerhorn emigreerde met haar man en kinderen naar China en wilde de praktijk verkopen. Jansen: „Het ging supersnel. Maar dit was een kans voor mij.” En die kans greep ze met beide handen aan.

Resultaat Mensen met een probleemhuid kunnen bij haar terecht, evenals mensen die een schoonheidsbehandeling willen. Ze behandelt onder andere verschillende soorten acne. „Met goede producten kun je de huid heel mooi verbeteren. Binnen een paar weken zie je al resultaat.”

Passie Maar ook pigmentvlekken pakt ze aan. „Niet alleen bij ouderen, ook bij zwangere vrouwen. Die krijgen soms tijdens of na de zwangerschap hyperpigmentatievlekken.” Ze behandelt aandoeningen als rosacea en helpt de huid te verbeteren van zowel mannen als vrouwen. „MediSpa biedt een combinatie van schoonheidsbehandelingen en huidtherapeutische behandelingen en dat is precies waar mijn passie ligt. Mensen helpen bij het creëren van een mooie, sterke en gezonde huid. Dat doel bereiken is keer op keer fantastisch en daar doe ik het voor”, vertelt ze.

De praktijk is gevestigd op de benedenverdieping van het Medisch Centrum Rijssen. „Vanaf dag één dat ik hier werkte was ik enthousiast. Over de praktijk, over wat er geboden werd: zowel medische als cosmetische huidverbetering. Ik had altijd al gezegd dat ik een eigen praktijk zou willen, later. En nu kwam dit op mijn pad. Het is een droom die uitkomt. Een droom die ik niet had durven dromen.”Foto: Lenneke Lingmont