Nieuws Actueel

2e slachtoffer steekpartij Almelo buiten levensgevaar

Van onze redactie 27 januari 2015

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam bij een steekpartij in Almelo Hans Woudstra om het leven. Maandag werd bekend dat ook een andere persoon zo zwaar gewond raakte, dat gevreesd werd voor zijn leven. Volgens bronnen zou hij aan de kant van Woudstra en diens 16-jarige zoon hebben gestaan tijdens de gewelddadigheden.

De politie wilde maandagmiddag geen nadere mededelingen doen over het onderzoek naar de toedracht, dat nog in volle gang is. Naast de zoon werden drie mannen aangehouden in de leeftijd van 20, 22 en 44 jaar. Volgens een woordvoerster geldt voor allen dat ze verdacht worden van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging. De verwachting is dat de politie ook het zwaargewonde slachtoffer nog zal aanmerken als verdachte.

Zoon niet verdacht

Bronnen meldden eerder dat de zoon niet verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn vader. Het beeld dat nu ontstaat is dat de vader, de zoon en de zwaargewonde man tegenover drie mannen hebben gestaan, van wie de 44-jarige als hoofdverdachte geldt. Hij zou wild hebben toegestoken. In de buurt werd gezegd dat de dochter van het slachtoffer werd lastig gevallen en bedreigd en dat de vader verhaal was gaan halen. De politie wil daarover niets zeggen. De 16-jarige zoon werd gisteravond laat vrijgelaten.