Nieuws Actueel

3 Enschedese leerlingen in finale Skills Talents met fictief bedrijf

Van onze redactie 12 maart 2015

Bonhoeffer taina monteiro

Deelnemers kunnen kiezen uit tien richtingen, zoals Media en Vormgeving, Techniek en Ontwerp, Horeca en Economie en Ondernemen. In die laatste categorie doen de Enschedese leerlingen mee. Tim Fisicaro, Yannick Stok en Kabro Mirza deden zich voor als een fictief bedrijf, met alles erop en eraan. Na deelname aan het provinciale kampioenschap in Raalte verzekerden ze zich van een plek in de landelijke finale, die donderdag in Zwolle wordt gehouden.

Drietal„We stelden ons voor als een fictief bedrijf dat reclame moest maken, met folders en Powerpoint- presentaties”, vertelt het drietal. „We maakten een sponsorpakket en stelden een begroting op in Microsoft Excel. Alles moest echt lijken. Dus gebruikten we de huisstijl van het Deltion College, waar de finale plaatsvindt.”

ExcelWelke opdracht ze bij de hogeschool in Zwolle precies krijgen, weten ze nog niet. „Anders zou het niet eerlijk zijn. Het hangt puur af van je kennis, wat je dit jaar geleerd hebt. De opdrachten van de finale lijken heel erg op de lessen technologie, waar we leren om alle functies van Excel optimaal te gebruiken.”Foto: Kabro Mirza, Yannick Stok en Tim Fisicaro | (2015 - Taina Monteiro)