Nieuws Actueel

3 jaar cel voor '3e overvaller' juwelier Goldies in Deurne

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4846341

Zakaria G. was niet in de buurt tijdens de overval maar heeft twee weken voor de overval een voorverkenning uitgevoerd bij de juwelier en heeft samen met de overvallers de vluchtauto geleend en opgehaald.

Hij heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend en zegt dat hij niets wist over de plannen voor de overval, maar dat gelooft de rechter niet. Op belangrijke onderdelen laat zijn geheugen hem in de steek en zijn verklaring is daarom hoogst ongeloofwaardig, aldus de uitspraak.

Eis G. wist dat juwelier Goldies zou worden overvallen maar was niet het brein, concludeert de rechtbank in Den Bosch. Tegen de verdachte was 2 weken geleden 3,5 jaar celstraf geëist. Zakaria G. werd een paar maanden na de fatale overval in Duitsland opgespoord en aangehouden en zit sindsdien vast.

De vrouw van de juwelier wordt niet vervolgd voor het doden van de overvallers omdat ze volgens het Openbaar Ministerie haar echtgenoot verdedigde. Hij stond 1,5 week geleden wel voor de rechter voor het bezit van het vuurwapen waarmee de overvallers zijn doodgeschoten. De rechter doet in zijn zaak vrijdag uitspraak.