Nieuws Actueel

30-jarige man mogelijk getuige dumpen baby

Van onze redactie 4 november 2014

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht een compositietekening van de man laten zien. Ondanks meerdere oproepen heeft hij zich nog niet gemeld.

Pleister De politie toonde ook een pleister met schildpadjes, die op de hiel van het meisje zat. Die is mogelijk na de hielprik geplakt. Verloskundigen, GGD-medewerkers en andere professionals voeren zo'n hielprik na de geboorte uit. De politie hoopt dat professionals of ouders weten wie zulke pleisters gebruikt. Verder liet de politie de luier en een speen van het meisje zien.

Volgens de politie gaat het goed met het meisje. Ze zit nu bij een pleeggezin. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft maandag aangifte gedaan van de geboorte van het meisje. Ze heeft nu dus ook een naam, al blijft die geheim om de privacy van het kind te waarborgen. Het kindje werd gevonden nadat een voorbijganger in Amsterdam-West geluidjes uit een ondergrondse vuilcontainer hoorde. Het meisje was vermoedelijk tussen de tien en twintig dagen oud en had een licht getinte huidskleur. De baby was in een plastic zak gestopt.