Nieuws Actueel

3D-spel Back to Bed gratis in App Store

Van onze redactie 6 april 2015

Image 4843189

Het puzzelspel laat gebruikers door een 3D-wereld dolen met als doel de slaapwandelende Bob niet wakker te maken. De surrealistische setting en de mooie vormgeving van het spel maakte Back to Bed tot een veelbesproken game, maar Monument Valley, een vergelijkbaar spel, kaapte afgelopen jaar al snel alle aandacht. Daar komt nu misschien weer verandering in want Apple heeft van Back to Bed de App van de Week gemaakt. Het spel is daarom een week lang gratis te downloaden.

In Back to Bed moeten gamers puzzels oplossen in een Esscher-achtige 3D-wereld. Tijdens het doorlopen van de levels maakt de slaapwandelende Bob het je extra lastig. Wat je ook doet, je moet hem naar bed begeleiden en voorkomen dat je hem wakker maakt. Alsof het ontwijken van Bob al niet lastig genoeg is, kom je ook allerlei obstakels tegen. Verder zijn er allerlei onverwachte elementen in het spel, zoals muren waarover je kunt lopen en teleportatiepoorten.

Back to Bed is voorlopig gratis te downloaden in de App Store van Apple. Android-gebruikers kunnen in Google Play ook terecht voor het spel, maar zij moeten er wel 2,99 euro voor betalen.