Nieuws Actueel

3e overvaller Goldies komt weer voor de rechter

Van onze redactie 7 januari 2015

Evenals de vorige keer, 3 maanden geleden, betreft het een procedurele zitting. Het onderzoek tegen de man is nog niet afgerond.

Zijn advocaat G. Spong heeft wel de gelegenheid om opheffing of schorsing van het voorarrest te vragen. Dat deed hij de vorige keer ook, maar de rechtbank besloot toen dat de verdachte vast moest blijven zitten. De man wordt door justitie gezien als het brein achter de overval op juwelier Goldies.

Overval In de namiddag van vrijdag 28 februari probeerden twee gewapende mannen de zaak te overvallen. Juweliersvrouw Marina Sanders zat in het kantoortje achter de winkel, hoorde hoe haar man werd geslagen en bedreigd en schoot beide overvallers dood.

Het Openbaar Ministerie beschouwt dat als noodweer en vervolgt haar niet; een beslissing die de advocaat van de Eindhovense dader aan het gerechtshof voorlegt.

3e dader De vermeende 3e dader is een huisgenoot van een van de doodgeschoten overvallers. Hij bezocht enkele weken voor de overval de juwelierszaak. Ook belde hij meteen na de overval een andere huisgenoot om te zeggen dat die het huis moest leeghalen.

Volgens advocaat Spong is er geen belastend bewijs. Zijn cliënt heeft zijn naam en telefoonnummer destijds bij de juwelier achtergelaten, 'iets wat een potentiële overvaller zeker niet doet'.