Nieuws Actueel

5 keer ontslag na (domme) tweet

Bram de Vrind 11 mei 2015

Twitter ontslag naakt tweet 335

Het is oppassen geblazen met wat je via Twitter de wereld in slingert. Want zo'n uitlating van maximaal 140 karakters kan je je baan kosten. Deze vijf twitteraars ondervonden dat - pijnlijk - aan den lijve.

1. Onwelgevallige vraagEen onschuldige vraag aan de directeur van Efteling kostte een 19-jarige medewerker van Maxifoto de kop. Maxifoto is het bedrijf dat voor het pretpark de actiefoto's verzorgt. Hij wilde graag weten of een bijeenkomst ook voor mensen van zijn organisatie toegankelijk was en stelde die vraag via Twitter. Mag niet via het openbare sociale medium, was het oordeel, en hij kreeg congé.

2. Pikante kiekjesEen wiskundelerares die twitterde onder de alias @crunk_bear verloor haar baan wegens een reeks pikante tweets. Ze zette kiekjes op het sociale medium waarop ze in lingerie of topless te zien was. Exit, oordeelde de schoolleiding.

3. F*** baan'Eww, ik start morgen met mijn f*** ass baan', tweette de Amerikaanse Cella de dag voordat ze bij een pizzeria zou beginnen. Mooi niet, antwoordde haar baas. Ze kreeg ontslag nog voordat ze bij haar nieuwe werkgever kon beginnen.

4. SienekeCommentator Cornald Maas liet via een sarcastische tweet weten dat hij niet erg gecharmeerd was van de Nederlandse inzending voor het Songfestival van 2010. De tweet: ‘Grappige exportproducten heeft Nederland; Sieneke, Joran vd Sloot, de PVV’ viel in het verkeerde keelgat bij zijn werkgever de TROS. De omroep zegde de samenwerking op.

5. Zionistisch complot'ISIS heeft niets met Islam te maken. Is vooropgezet plan van zionisten om islam zwart te maken', twitterde Yasmina Haifi vorig jaar over de terreurorganisatie die dood en verderf zaait in het Midden-Oosten. Haifi was nota bene ambtenaar bij het ministerie Veiligheid en Justitie. Ze werd direct op non-actief gezet. Een commissie die de zaak onderzocht, oordeelde dit jaar echter dat haar tweet niet tot ontslag mag leiden. Haifi hoeft dus niet op zoek naar een andere baan.