Nieuws Actueel

6 meest bizarre ontslagen

Lotte Grimberg 20 januari 2015

Altijd te laat komen, je afspraken niet nakomen of de werkdruk niet aankunnen. Het zijn de standaardredenen voor een ontslag. Maar heb je er weleens over nagedacht dat een grijze haar je jouw baan kan kosten?

Afgelopen jaren zijn er heel wat bizarre redenen voorbij gekomen om personeel te ontslaan. Daarom de 6 meest bizarre ontslagen op een rijtje.

1. SpeedoEen 61-jarige strandwacht werd ontslagen, nadat hij weigerde een speedo te dragen. Hij gaf de voorkeur aan een wat minder verhullende zwembroek. "Ik droeg een Speedo toen ik 20 was. Maar kom op: er zou een wet moeten komen om het iedereen boven de 50 te verbieden een strakke Speedo te dragen", verklaarde de strandwacht in de New York Daily News.

2. Grijs haarGrijs haar niet verven, kan je jouw baan kosten. Dat weet de 52-jarige Sandra Rawlin maar al te goed. Zij werd ontslagen door haar grijze coupe. Volgens de Amerikaanse moest zij haar grijze haar verven om het imago van het kantoor te verbeteren. Het bedrijf, Capital Title of Texas, ontkent de ontslagreden van Rawlin.

3. HeldendaadJe bent aan het werk en naast je raam vindt een gewapende overval plaats. Wat doe je dan? De Amerikaanse Juan Canales besloot de vrouw die beroofd werd te helpen. Hij werkte de overvaller tegen de grond en hield hem klem tot de politie op kwam dagen. Na zijn heldendaad werd de man op staande voet ontslagen. "We ontkennen niet dat Canales een held is. Hij was alleen geen geweldige werknemer", was het excuus van de werkgever.

4. Kind met kankerRachel Walsh moest vertrekken bij Barclay's bank, omdat haar werkgever bang was dat haar tripjes naar het ziekenhuis voor haar zieke kind haar werk in het gedrang zouden brengen. In eerste instantie werd haar beloofd dat ze haar baan niet zou kwijtraken, toen haar kind startte met een uitgebreid behandelingsplan tegen kanker. Bij terugkomst kreeg ze echter iets heel anders te horen. Ze mocht haar spullen pakken en vertrekken.

5. Grote borstenVrouwen kunnen zichzelf makkelijker hogerop werken, wordt er vaak gezegd. Maar niets is minder waar. Een vrouw uit de Amerikaanse stad Orlando werd ontslagen, omdat ze te grote borsten zou hebben. Haar voorgevel leidde haar mannelijke collega's te veel af en bovendien zou de vrouw zich te wulps kleden. Geen promotie voor haar dus.

6. Te kort haarHet scheelde maar 1 centimeter of stewardess Ilse Hesselberth had haar baan nog gehad. Volgens KLM was het haar van de stewardess 1 centimeter te kort om te voldoen aan de uniformvoorschriften. Gevolg de stewardess werd ontslagen.