Nieuws Actueel

7 handige tips om geld te besparen bij Starbucks

Bram de Vrind 22 augustus 2014

Menig kantoorganger drinkt maar al te graag een beker Starbucks koffie on the go. Maar elke werkdag zo'n frappuccino of latte macchiato met je naam erop kan flink in de papieren lopen. 7 handige tips van de Amerikaanse website Savvy Sugar om eenvoudig geld te besparen bij Starbucks.

1. Creatief bestellenKijk verder dan die dure venti Frappuccino, want er is bij Starbucks een hele waslijst aan drankjes van rond de 3 euro te krijgen. De Caffè Misto is bijvoorbeeld een mooi alternatief.

2. Maak zelf een Iced LatteBestel een dubbele espresso (2,55 euro) in een meeneem-beker. Vul de beker vervolgens zelf met melk bij de tafel waar ook suiker en siropen staan.

3. Bestel een refillIn de VS kan dit al voor 50 dollarcent; een simpele manier om een spotgoedkoop drankje te scoren dus. De refill kan alleen worden besteld gedurende één en hetzelfde bezoek en geldt alleen voor koffie of thee.

4. Neem je eigen mok meeHet scheelt 10 cent (in de VS) als je je eigen hervulbare mok of beker meeneemt.

5. Bestel een 'short' koffieZoals de naam als doet vermoeden is 'tall' niet de kleinste beker bij Starbucks. Toch wordt dat wel zo weergegeven op de menu's. Maar je kunt bijvoorbeeld ook capuccino in een 'short' beker bestellen. Is wegens het kleinere formaat natuurlijk goedkoper.

6. Zelf makenStarbucks verkoopt ook koffiebonen. Stop die thuis in je koffiemachine en maak je eigen Starbucks koffie.

7. Split je venti Frappuccino Eén venti Frappuccino (4,55 euro, 591 ml) is stukken goedkoper dan twee tall Frappuccino's (3,55 euro, 354 ml). Koop er dus één, giet de helft over in de mok van je vriend of vriendin, et voilá, weer een paar euro'tjes bespaard!