Nieuws Actueel

7 miljoen in beslag bij illegale bankiers

Van onze redactie 5 januari 2015

De meest recente vondst was op 15 december, meldde de politie maandag. Toen werd in een woning in Dordrecht 1.028.125 euro gevonden en in beslag genomen. Daarbij werden de bewoners, een 21-jarige man en een 47-jarige vrouw, opgepakt.

Drugssmokkelaars, terroristen en mensenhandelaren gebruiken het systeem van underground banking volgens de politie om hun criminele opbrengsten buiten de officiële kanalen te houden.

Acties Dit jaar voerde de politie in Rotterdam verschillende acties uit, waarbij tientallen koeriers en illegale bankiers werden aangehouden. ,,In samenwerking met De Nederlandsche Bank zijn controles gehouden bij winkels in Rotterdam waarvan werd vermoed dat ze als dekmantel dienden voor illegale bankiers'', licht de politie toe.

Een opvallende aanhouding noemt de politie die van een 53-jarige Rotterdammer op 11 november 2014. Hij wordt ervan verdacht dat hij de coöperatie van een landelijke winkelketen misbruikte als dekmantel. Zonder dat de coöperatie ervan op de hoogte was, zou de man vanuit het filiaal als illegale bankier werken. Hij is inmiddels weer vrij en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Foto: Hollandse Hoogte