Nieuws Actueel

8 opvallende quotes van Twentse zakenmannen

Van onze redactie 2 juli 2015

Ad Heijne

Freddy Nijhof van Nijhof-Wassink uit Rijssen over flexibele arbeid:"Ik geloof niet in flexibele contracten. Als iemand bevalt, krijgt hij een arbeidovereenkomst voor onbepaalde tijd en verder geen flauwekul. Zoals min vader al constateerde: of ze zijn binnen een half jaar weg, of ze gaan nooit meer weg."

Bjorn Kuipers, topscheidsrechter en eigenaar Jumbo Kuipers over klantvriendelijkheid: "Ik heb wel eens gezegd dat ik Lionel Messie, Zlatan Ibrahimovic of Christiano Ronaldo op dezelfde manier behandel als mevrouw De Vries uit Rossum, die bij ons boodschappen komt doen. Alles draait om respect."

Amerikaan Ray Quintana van Cottonwood Technology Fund over Twentse bescheidenheid:"Mondiaal weet bijna niemand hoe deskundig, innovatief en creatief 'you guys' zijn. Jullie zijn veel te bescheiden. Amerikanen hadden dergelijke successen allang van de daken geschreeuwd en geëxploiteerd."

Marcel Roorda, Fifty-Two-Degrees-North uit Enschede over thuiswerken:"In principe zouden mensen best thuis kunnen werken, maar elkaar stimuleren, inspireren, uitdagen. Dat vind ik belangrijk. Ik wil passie, wil ook de non-verbale communicatie zien."

Freek en Arne Zwierink van Zwierink Standbouw uit Almelo over respect en de werkvloer:"Ik denk dat er geen enkel standbouwbedrijf van onze omvang is waar de de directeuren gewoon meewerken op de vloer. Zo dwing je respect af bij je medewerkers, dat doe je niet door in een net pak achter je bureau te blijven zitten."

Jan Schuldink van Gebr. Löwik uit Almelo over arbeidsethos:"Ik heb een hekel aan luie mensen. Dat iemand niet zo veel kennis heeft, daar kan hij of zij weinig aan doen. Wel als iemand weinig inzet toont."

Gert-Jan te Lindert van MSG Post & Koeriers uit Enschede over arbeidskrachten met een beperking: "Op de reguliere arbeidsmarkt wordt veel te snel gezegd dat deze mensen niets kunnen. Dat is een stukje onwetendheid, wij prikken daar doorheen. Het tegendeel is namelijk waar."

Ad Heijne van Ad Heijne by Joost uit Hengelo over geld verdienen:"Het gaat niet alleen om geld verdienen. Je wilt wat overdragen en meegeven, dat is de essentie van het bestaan. Een leven zonder doel is geen leven."

Meer lezen? In Twentse Zakenmannen vind je 43 verhalen van ondernemers uit de regio. Op de site komen ook verhalen voorbij. Wie liever een gedrukt exemplaar leest, kan het magazine voor 6,95 euro bestellen door een mailtje te sturen naar info@oostdeondernemer.nl

Foto: Abbink Fotografie. Ad Heijne: ,,Het gaat niet alleen om geld verdienen."