Nieuws Actueel

8 zaken bij Ordina onder de loep

Van onze redactie 27 januari 2015

De 8 zaken die werden onderzocht op een rij.

Fraude Bij het afsluiten van een contract met het Openbaar Ministerie zijn waarschijnlijk de regels overtreden, hoewel Ordina zelf niet van fraude wil spreken. Na een voorlopige gunning ,,lijkt een medewerker van de klant'' het bedrijf verzocht te hebben om de prijsstelling van de offerte aan te passen. Dat aanpassing lijkt te zijn doorgevoerd, aldus De Brauw Blackstone Westbroek.

Bij 3 zaken rondom de IND en een bij de Gemeente Rotterdam is niet vastgesteld of de contacten of informatiedeling ,,onregelmatig'' was. Wel roepen een aantal situaties volgens de onderzoekers vragen op, in enkele gevallen vindt Ordina zelf dat er ongepast gedrag plaatsvond.

Deal Bij het ICT-bedrijf van de rechterlijke organisatie ICTRO werd een zogenoemde raamovereenkomst op initiatief van de opdrachtgever verlengd. Het is volgens de onderzoekers de vraag of de deal op deze wijze nog verlengd had mogen worden.

Bij 2 zaken, een bij Defensie en een bij het OM, zou geen sprake zijn van onregelmatigheden. De informatiedeling tussen Ordina en de opdrachtgever lijkt ,,regulier'' van aard, aldus de onderzoekers van De Brauw Blackstone Westbroek.