Nieuws Actueel

80 miljoen teruggestort

Lotte Grimberg 6 november 2014

Alle Nederlandse banken gaan begin 2015 het chipknipsaldo van klanten automatisch terugstorten. Dit maakte Betaalvereniging Nederland donderdag bekend.

ChipknipsHet betaalsysteem chipknip houdt op 1 januari op te bestaan. Op dit moment staat er naar schatting nog tussen 70 en 80 miljoen euro op chipknips bij banken. De 12 miljoen eigenaren hebben dat geld er nog niet afgehaald. De banken hebben nu besloten dit voor hun klanten automatisch in orde te maken.

StortenCurrence, merkeigenaar van Chipknip, heeft samen met al haar licentiehouders besloten het saldo van de chipknip terug te storten aan klanten. Het gaat onder meer om ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, Triodos en Van Lanschot.

BetaalpasABN AMRO streeft ernaar bij klanten met een actieve betaalpas het saldo eind januari 2015 terug te boeken. Het chipknipsaldo van overige passen wordt zo snel mogelijk daarna teruggestort.

Ook Rabobank en ING beginnen na 1 januari met terugstorten. Bij Rabo staat er volgens een woordvoerster nog ongeveer 27 miljoen euro op de chipknip van 3,3 miljoen betaalpassen.

SNS Retail Bank, waaronder ASN Bank en RegioBank vallen, liet weten dat het bij haar om in totaal nog zo'n 1,9 miljoen euro gaat op ruim 368.000 bankpassen met chipknip.

TerugstortenKlanten kunnen het chipknipsaldo tot 1 januari ook zelf nog terugstorten op hun betaalrekening via een van de chipkniplaadpunten. Afgelopen maanden is er campagne gevoerd om mensen erop te wijzen dat de laatste oplaadpunten van de chipknip op 31 december op zwart gaan. Gemiddeld staat er nog 7 euro op de chip.