Nieuws Actueel

800 kilo coke onderschept in haven Den Helder

Van onze redactie 26 januari 2015

Een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de vondst, die woensdagavond al was, maandag bekend.

Vochtig Het grootste deel van de drugs lag in een busje waarmee de Amsterdammer onderweg was vanuit de haven van de marinestad. Het spul zat verpakt in sporttassen, die weer waren omwikkeld met folie. De lading was vochtig. Dezelfde avond vond de bemanning van een boot in het water van de haven van Den Helder een sporttas met pakketten waarin cocaïne zat. Onderzocht wordt of de 2 zaken met elkaar te maken hebben.

Afval De bestuurder van het bestelbusje liep tegen de lamp omdat hij langzaam en voorzichtig door de bochten reed en overmatig remde. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee die hem lieten stoppen, ontdekten in de laadruimte van de bus de verdachte lading. Daarvan zei de Amsterdammer eerst nog dat het samengeperst scheepsafval was.

In december werden op het strand bij Egmond aan Zee ook sportassen met cocaïne aangetroffen. Maar dat staat hier los van, aldus een woordvoerster van het OM.