Nieuws Actueel

87 banen verdwijnen als gevolg van de ingreep bij pompen- fabrikant Flowserve in Hengelo

Van onze redactie 30 oktober 2015

Berend Teeninga l Edwin ter Horst r Christian van der Meij

Ze heeft geen pogingen ondernomen de leiding van het Amerikaanse concern op andere gedachten te brengen. "Ik heb niet het idee gekregen dat we ze kunnen verleiden hier met de productie te blijven." Ten Heuw wil de aandacht vooral richten op de 87 werknemers die worden ontslagen. "We kunnen we ze via Werkplein helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Waarbij we met werkgevers en vakbonden in de metaal samenwerken." Daarover had ze gistermiddag al contact gehad met onder anderen Rard Metz van ondernemersorganisatie Koninklijke Metaalunie Oost.Kleine metaalbedrijven Metz ziet net als collega Jon Sanders van de Metaalunie en Colin van Dielen van Metalektro Personeelsdiensten in Hengelo mogelijkheden om de medewerkers van Flowserve van werk naar werk te begeleiden. Waarbij het vizier onder meer is gericht op de kleinere metaalbedrijven in deze regio. "Daar zijn verborgen vacatures. Ze kiezen er bij kleinere metaalbedrijven vaak eerder voor overuren te draaien dan extra personeel in dienst te nemen", aldus Sanders en Van Dielen.

Techneuten"Werkgevers in de metaalsector zijn vaak techneuten, sommigen werken nog mee in de werkplaats", constateert Sanders namens Metaalunie, waarbij dertienduizend bedrijven zijn aangesloten. Die hebben volgens hem geen tijd noch een eigen personeelsafdeling om actief met vacatures de boer op te gaan. "De focus ligt op het draaiende houden van het bedrijf. Ze maken extra uren, werken over. De machines moeten draaien. Als je ze vraagt, geven ze aan best iemand te kunnen gebruiken. Meestal gaat het om een specifieke vraag naar bijvoorbeeld verspaners of lassers. Als wij dan zeggen dat we ze via bijvoorbeeld Metalektro Personeelsdiensten wel aan iemand kunnen helpen, zeggen ze: 'Laat hem maar komen'. Op die manier kunnen we veel mensen aan een baan helpen. Ook vakmensen die elders door overbodig zijn geworden."

Flinke klappenDe metaalsector in Hengelo krijgt dit jaar flinke klappen. Behalve het verdwijnen van 87 banen bij pompenfabrikant Flowserve kwamen in het voorjaar bij Howden, El-O-Matic en Eaton al in totaal 85 medewerkers op straat te staan. De ontslaggolf bij deze metaalbedrijven in Hengelo lijkt haaks te staan op berichten dat ondernemers staan te springen om technisch geschoold personeel.

‘De gebruikelijke reuring’Het verdwijnen van de productie van Flowserve uit Hengelo is een verhaal op zich, maar de reorganisaties bij Howden, Eaton en El-O-Matic doen Sanders en Van Dielen af als 'de gebruikelijke reuring' in de markt. "Dat in het voorjaar in een week drie bedrijven ingrepen aankondigden, kan de indruk wekken dat het slecht gaat in de metaalsector. Maar dat is niet het geval. Bij veel bedrijven zoeken ze juist vakkrachten. Er is vooral vraag naar verspaners, gekwalificeerde lassers en onderhoudsmonteurs."

OpleidingstrajectMetalektro biedt indien nodig mensen die worden ontslagen een opleidingstraject aan om de stap naar een andere werkgever beter te kunnen maken. "Bijvoorbeeld machineoperators die opgeleid worden tot freezers", aldus Van Dielen.

Nieuwe baan Metalektro Personeelsdiensten heeft het afgelopen jaar in deze regio driehonderd medewerkers in een outplacementtraject begeleid. "Daarvan heeft 66 procent inmiddels een andere baan gevonden", zegt Van Dielen. "Mensen die ervoor openstaan zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, hebben de meeste kans op een nieuwe baan."

In de zoektocht naar een nieuwe werkvoorbereider liet Edwin ter Horst (rechts), directeur-eigenaar van metaalbedrijf Demar Laser in Hengelo, zich bijstaan door de Koninklijke Metaalunie. Uiteindelijk werd Berend Teeninga aangetrokken (links). Foto: Christian van der Meij