Nieuws Actueel

99-jarige rijdt rondes in zonneauto tijdens testdag Solar Team Twente

Van onze redactie 10 augustus 2015

Testdag solarteam 4

Vertegenwoordigers van de diverse sponsoren en partners maakten in het FBK-stadion van deze gelegenheid gebruik. Naast partners reed ook de 99-jarige meneer (Bernard) Mulder, opa van teamlid Erwin Mulder, in de zonneauto 21Connect uit 2011.

Grote glimlachVlak voor vertrek naar Australië viert meneer Mulder nog zijn honderdste verjaardag. Kleinzoon Erwin: “Ik vind het fantastisch om mijn opa zo in een zonneauto te zien rijden. Ik kon nu laten zien waar ik anderhalf jaar keihard voor werk.” Bij het in en uitstappen kreeg meneer Mulder een helpende hand. Vervolgens liep hij met een grote glimlach door met zijn rollator.

21ConnectDe zonnewagen waarin gereden kon worden, betrof overigens niet de nieuwe, ultra-moderne Red One waarmee het team dit jaar in Australië aan de start verschijnt. Bezoekers van de open dag moesten het doen met de 21Connect uit 2011. De beleving was er niet minder om.

ZwevenTrainer Michel Jansen van FC Twente, toevallig in het stadion na een training, was een van de eersten die een rondje maakte. “Het was kicken. Het gevoel van zweven. Echt bijzonder om mee te maken.”

Foto’s: Jérôme Wassenaar