Nieuws Actueel

A73 weer helemaal open

Van onze redactie 15 januari 2015

Even voor 03:00 uur werd afsluiting van de snelweg bij Belfeld in noordelijke richting opgeheven. Ook bij Roermond, waar een ongeval met tankwagen met zoutzuur gebeurde, was de weg in die richting dicht. Daar werd de rijbaan al eerder weer vrijgegeven. In zuidelijke richting is de weg nog wel op beide plekken dicht. De verwachting is dat de rijbaan rond 06:00 uur helemaal vrij is.

In zuidelijke richting wordt bij Roermond wel een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur ingesteld vanwege het zoutzuur dat daar op het wegdek terecht is gekomen. De schade die daardoor ontstond ,,lijkt mee te vallen'', zei de woordvoerster. Een spoedreparatie is niet nodig.

,,Zoals het er nu naar uitziet kan het asfalt erin blijven'', vertelde de woordvoerster. Ze voegde er wel aan toe dat het moeilijk is om te beoordelen hoe het wegdek er precies aan toe is. Als blijkt dat de staat van het asfalt toch slechter is dan nu wordt gedacht, gaat de weg weer dicht en wordt er alsnog een spoedreparatie uitgevoerd. De woordvoerster verwacht dat het asfalt in elk geval ,,op korte termijn'' wel wordt vervangen. Dat zal dan buiten de spits gebeuren.

De tankwagen waar het zoutzuur uit lekte is inmiddels weg. Het wegdek wordt nog wel gereinigd.