Nieuws Actueel

Aanbod PostNL zelfstandige pakketbezorgers

Van onze redactie 13 juli 2015

Image 5079250

Het aanbod is afgelopen tijd besproken met FNV. Dit heeft geleid tot een onderhandelingsresultaat dat zondag door de vakbond in drie bijeenkomsten is voorgelegd aan zelfstandige pakketbezorgers. De aanwezigen stemden tijdens twee bijeenkomsten voor en bij één bijeenkomst tegen het aanbod. Hierdoor is geen sprake van een akkoord.

Toch vindt PostNL dat het bereikte onderhandelingsresultaat een goed aanbod is. De komende periode gaat het bedrijf hierover met de zelfstandige pakketbezorgers in gesprek.

Zekerheid

Ook Reinier Stroo, onderhandelaar namens FNV Transport en Logistiek ziet de uitkomst van de onderhandelingen als een verbetering voor veel pakketbezorgers. ,,Het is goed dat iedere zelfstandige pakketbezorger die voor PostNL werkt nu voor zichzelf kan beslissen om wel of geen gebruik te maken van het aanbod.''

PostNL biedt pakketbezorgers die kiezen voor de zekerheid van een vast dienstverband een contract voor onbepaalde tijd zonder proeftijd. Ze gaan vallen onder de cao van PostNL met alle bijbehorende arbeidsvoorwaarden als pensioenopbouw en vakantiedagen. Ze hoeven niet te solliciteren. Door een verhoging van de tarieven stijgen de inkomsten van degenen die zelfstandig willen blijven met zo'n 10 procent.