Nieuws Actueel

Aandelen Imtech massaal gedumpt

Bram de Vrind 6 augustus 2015

Het aandeel Imtech ging donderdag in de vroege beurshandel keihard onderuit. Beleggers dumpten hun stukken, toen de geplaagde technisch dienstverlener weer aangaf geen akkoord te hebben bereikt met zijn financiers.

Imtech verloor de afgelopen dagen al tientallen procenten op de beurs. Maar de koersval van donderdag is opvallend, Imtech halveerde tussentijds in waarde en stond na een uur handelen op een voorlopig laagste tussentijdse koers van 0,97 euro per aandeel. Omstreeks 11.05 uur noteerde Imtech nog een min van bijna 35 procent op 1,29 euro.

Volumes zeer hoogDe handelsvolumes zijn daarbij zeer hoog. Er werden al bijna 4,7 miljoen aandelen Imtech verhandeld, veel meer dan gemiddeld op een dag. Imtech stond eind maart nog op een niveau van 5,40 euro per aandeel.

Analisten zeer negatiefAnalisten zijn daarbij zeer negatief. Zo gaf zakenbank SNS Securities het fonds een verkoopadvies. Petercam verlaagde de richtprijs voor het aandeel van 2,50 euro naar 10 cent. Het voortbestaan van het concern wordt volgens Petercam ernstig bedreigd.

Gesprekken zeer moeizaamImtech voert al enige tijd gesprekken met zijn financiers over extra leningen, in totaal 75 miljoen euro bovenop een bestaande lening van 700 miljoen euro. De gesprekken met de geldschieters zijn nog gaande, maar verlopen zeer moeizaam. Zo wil Imtech meer financiële ruimte voor zijn Duitse tak, maar dat werd afgewezen.

Alle opties overwogenHet uitblijven van extra geld maakt de situatie bij het bedrijf lastig. "Royal Imtech en Imtech Duitsland evalueren de huidige situatie", aldus Imtech in een korte persverklaring. Daarbij worden de consequenties voor de Duitse tak en voor Imtech als geheel bekeken en alle opties overwogen.

WinstwaarschuwingImtech heeft het extra geld nodig omdat het langer duurt om weer winst te gaan maken dan eerder werd verwacht. De onderneming bracht onlangs een winstwaarschuwing naar buiten, onder meer vanwege onverwacht hoge verliezen op oude projecten in Duitsland.