Nieuws Actueel

Aangifte tegen VVD'er Verheijen om corruptie

Van onze redactie 18 februari 2015

Ondernemer Wout Heijmans meent dat hij is tegengewerkt door Verheijen bij zijn poging om een bioscoop te bouwen in Velden. Verheijen zou zo Van Pol bevoordelen die een bioscoop bouwt in Venlo, staat in het verzoek tot strafvervolging.

Heijmans is vanaf 2001 bezig met zijn plan voor acht bioscoopzalen in Velden. Na recente, negatieve publiciteit over Verheijen zijn gebeurtenissen volgens de directeur in een totaal nieuw en ander daglicht komen staan. Volgens zijn advocaat Richard Wagemans heeft Verheijen de gemeenteraad van Venlo verkeerd geïnformeerd en zelfs de naburige en voorheen zelfstandige gemeente Arcen en Velden buitenspel gezet.

Bioscoop Elsevier onthulde vorig jaar dat Van Pol doneerde aan de verkiezingscampagne van Mark Verheijen. De bioscoop van Van Pol in Venlo was voor Verheijen een speerpunt in zijn verkiezingscampagne.

,,Deze gang van zaken kan niet anders worden uitgelegd dan dat de heer Verheijen zeer ver ging in het faciliteren van Pieter van Pol en aan hem gelieerde ondernemingen. Verheijen heeft het project van Taurus jarenlang geblokkeerd ten gunste van de projecten van Van Pol en in ruil voor verkiezingsgiften'', aldus de strafklacht.

Van Pol wordt al vervolgd voor omkoping van toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.