Nieuws Actueel

Aanhanger vol rolstoelen gestolen

Van onze redactie 17 april 2015

Image 4862330

Aalders, die een bindweefselaandoening heeft en daarom zelf ook gebruik maakt van een rolstoel bij het sporten, ontdekte de diefstal donderdagochtend toen hij de aanhanger wilde loskoppelen van zijn auto. "Maar er viel niks meer los te koppelen", zegt de nog altijd aangeslagen Wolphaartsdijkenaar. Aalders speelde zelf jarenlang rolstoelbasketbal op het hoogste niveau bij het Nederlands team en geeft tegenwoordig clinics op onder meer scholen en evenementen waarmee hij zijn brood verdient. "Mijn werk houdt nu even een heel eind op. Ik ben niet gauw van slag, maar mijn positiviteit was even ver te zoeken."

Aalders was woensdagavond laat thuisgekomen en waar hij de aanhanger normaal altijd achter slot en grendel zet, besloot hij hem nu achter de auto te laten, voorzien van een slot dat loskoppelen verhindert. Voor de verzekering is dat overigens niet voldoende. "Ik dacht dat het in orde was, maar dat is niet zo. Normaal zet ik hem in zo'n geval voor mijn huis, maar daar was nu geen plek. Hij stond een straat verderop."

Aalders, die heel veel tijd en geld heeft gestoken in het bij elkaar krijgen van de soms speciale rolstoelen, weet zeker dat het de dieven niet om de stoelen te doen was. "Het ging ze om de aanhanger. Niet dat dat nou zo'n geweldig ding was, maar die worden vaker gestolen heb ik begrepen."

Nog altijd heeft de gedupeerde rolstoelbasketballer niets vernomen van de spullen of de daders. "De aandacht via social media is enorm, ik ben druk op zoek naar nieuwe stoelen. Iemand heeft ook een kar te leen aangeboden. Het komt uiteindelijk wel weer goed."