Nieuws Actueel

Aanleg glasvezel van start op bedrijventerreinen in Rijssen

Van onze redactie 30 oktober 2015

Initiatiefnemers stem voor glasvezel

De initiatiefnemers zijn enthousiast: “We zijn erg blij met dit resultaat. Ondernemers in Rijssen hebben de afgelopen vijf weken volmondig ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. De behoefte is duidelijk, ieder bedrijf met een goede glasvezelverbinding kan volop gaan profiteren van de voordelen van het werken in de Cloud.”

'Omhoog gestemd'Door de vele stemmen van de ondernemers zijn de terreinen in Rijssen ‘omhoog gestemd’ naar de top 10 van glasvezelleverancier Bright Access, het bedrijf dat is aangetrokken om het netwerk te gaan realiseren. Directeur Janarthanan Sundaram: “Bij ons bepalen ondernemers zelf in welke volgorde terreinen worden ‘verglaasd’. Hoe meer stemmen, hoe eerder een bedrijventerrein wordt voorzien van glasvezel. In Rijssen worden de eerste klanten binnenkort al aangesloten, het totale netwerk zal over ongeveer zes maanden worden opgeleverd.”

InzetIn drie jaar tijd legt het Enschedese bedrijf op ruim 200 terreinen glasvezel aan. Sundaram: “Wij liggen op schema om deze ambitie waar te maken. De tomeloze inzet van de lokale ICT partners maakt dit mede mogelijk.”

Foto: Iniatiefnemers 'Stem voor glasvezel'