Nieuws Actueel

Aannemer Sagro weg van terrein Thermphos

Frank Balkenende 31 december 2015

Handtekeningafspraak1065

Aannemer Sagro uit 's-Heerenhoek heeft conform de afspraak het te saneren terrein van de voormalige fosforfabriek Thermphos bij Nieuwdorp verlaten. Collega-aannemer Mourik Services uit Groot-Ammers brak met Sagro na een vermeende diefstal van materialen ter waarde van een half miljoen euro. Dat schrijft de PZC donderdag.

Of er nu sprake is van diefstal of een misverstand, is nog steeds onduidelijk. Directeur Jaap Kruijt van Mourik Services en Sagro-directeur Raoul de Jonge waren gisteren niet bereikbaar. Martin van Putten, die namens beide aannemers het woord voert, liet gisteren weten dat de kwestie anders in elkaar steekt dan de media schrijven. "De twee saneerders liggen niet met elkaar overhoop en zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Op termijn zullen we het verhaal vertellen."

Mourik Services en Sagro vormden samen de aannemingscombinatie Decontamination Services (DS), opgericht voor de fosforsanering van Thermphos. Na aanwijzingen van grootschalige diefstal en fraude met vrachtpapieren schakelde opdrachtgever Van Citters Beheer, een dochter van Zeeland Seaports, de bedrijfsrecherche in. DS-woordvoerder Van Putten verklaarde een maand geleden dat er sprake was van een misverstand. Materialen zouden tijdelijk buiten het terrein zijn opgeslagen en zouden al zijn geretourneerd. Jaap Kruijt liet namens Mourik Services dezelfde dag weten eerst het onderzoek af te wachten. De zaak was kennelijk voldoende aanleiding voor een breuk tussen de twee aannemers. Sagro moest voor de kerst weg zijn.