Nieuws Actueel

Aannemers Rottevalle hebben het nakijken

Van onze redactie 3 december 2015

Aannemers bouw rottevalle lokaal project

Eigenlijk zouden plaatselijke bedrijven het multifunctionele centrum van Rottevalle bouwen. Drie van de vijf bouwers haakten echter voortijdig af. De bouw van het dorpshuis en twee basisscholen wordt nu gegund aan Jorritsma Bouw en ITBB in Heerenveen. Met die klus is een bedrag van ruim 3 miljoen euro gemoeid. De kleinere jongens uit de omgeving van Drachten hebben het nakijken. Dat was opmerkelijk, want voor zulke bedrijven was het hele project nu juist op poten gezet, meldt Noordblog woensdag.

Terughoudende marktWaarom die plaatselijke aannemers dan niet toehapten? Burgemeester en wethouders van Smallingerland denken dat het komt door; "de markt is nu zeer terughoudend in het aannemen van nieuw werk, omdat de bestaande capaciteit van de in de crisis overgebleven bedrijven volledig wordt benut."

VoorbeelddorpNa de oorlog diende Rottevalle als voorbeelddorp voor de besteding van de Marshall-gelden. Het dorpshuis had daar een mooi vervolg op kunnen zijn, meent Riemer Riemersma, Bouwgroep Riemersma Van der Molen was onderdeel van de bouwcommissie. Hij bespeurde dat de aanvankelijke opzet vast begon te lopen, toen de scholenbouw bij het project werd betrokken. Daarmee kwam de gunning in een ander vaarwater terecht.