Nieuws Actueel

Aannemers uit Haaksbergen willen eerlijke kans bij bouw nieuwe brandweerkazerne

Van onze redactie 2 september 2015

Bouw thinkstock

Zeven aannemers uit Haaksbergen hebben hun onvrede uitgesproken. Ze hadden het wel sympathiek gevonden als ze een kans hadden gekregen om mee te doen aan de aanbesteding van de nieuwe brandweergarage aan de Parallelweg. Met een brief aan de gemeenteraad hebben de aannemers hun teleurstelling geuit.

Op dit moment doen vijf aannemersbedrijven een poging om samen met architectenbureau Design and Build de nieuwbouw te verzorgen. ‘De geselecteerde aannemers en architectenbureau’s komen allen niet uit de gemeente Haaksbergen’, constateren de Haaksbergse bouwbedrijven Brevink, Klein Poelhuis, Scharenberg, Vogt, Wesseling, Wijlens en het lokale architectenbureau L&O in hun brief.

Concurrentie gezondConcurrentie door bedrijven buiten Haaksbergen is volgens hen gezond, maar ‘om nu aannemers en architectenbureau’s uit Haaksbergen helemaal uit te sluiten van deelneming aan deze selectie, stelt ons zeer teleur.’ Te meer, zo stellen zij, omdat aannemers van buiten Haaksbergen vaak ook kiezen voor onderaannemers die van buiten de gemeente komen.

De fractie van D66 wil dat de brief volgende week donderdag wordt besproken in de commissie Ruimte en Milieu. „Het doet ons pijn dat geen enkel Haaksbergs bedrijf de kans heeft gekregen”, zegt fractieleider Harry Belshof. „We willen weten hoe dit kan. Wij vinden het belangrijk voor de werkgelegenheid in Haaksbergen dat lokale bedrijven in ieder geval kunnen meedingen naar deze projecten.”

Foto: Thinkstock