Nieuws Actueel

ABN veilt riant optrekje

Lotte Grimberg 2 januari 2015

ABN AMRO laat de riante villa van de failliet verklaarde vastgoedhandelaar Roger Lips in Uden veilen. De veiling staat gepland op 5 februari, aldus een aankondiging vrijdag.

Lips werd in april 2013 failliet verklaard. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in problemen brachten. De vastgoedhandelaar heeft voor meer dan 100 miljoen euro schuld bij verschillende banken.

FaillisementHet grote huis in Uden staat al lang leeg. Lips is vertrokken naar Dubai toen hem duidelijk werd dat hij gegijzeld dreigt te worden omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement.

Kijkje nemenAfgelopen jaar werd het huis leeggehaald en voor meer dan 4 ton beschadigd voordat de curatoren voor het eerst een kijkje gingen nemen. De inboedel is naar Dubai getransporteerd, ontdekten de curatoren. Het huis is hersteld.

TaxatieDe afgelopen tijd is geprobeerd kopers te vinden maar dat is tot dusver niet gelukt. Er rust voor meer dan 23 miljoen euro hypotheek op de villa. Curator Flip Schreurs zegt dat de leningen veel groter zijn dan de waarde. Over de taxatie van het huis wilde hij vrijdag niks zeggen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de bank, aldus Schreurs.

Beeld:BD.nl