Nieuws Actueel

Aboutaleb naar anti-terreurtop in Washington

Van onze redactie 15 februari 2015

Dat melden bronnen aan het ANP. De woordvoerder van de burgemeester bevestigt desgevraagd het bezoek van Aboutaleb aan de conferentie in het Witte Huis. Op de bijeenkomst zijn tal van ministers en hoge ambtenaren van de Verenigde Naties (VN), onder wie secretaris-generaal Ban Ki-moon. Ook komen er vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de particuliere sector. Bedoeling is een actieagenda te bepalen om radicalisering tegen te gaan.

Veerkrachtige gemeenschap In september 2014 riep Obama, tijdens de algemene ledenvergadering van de VN, alle landen op meer te doen in de bestrijding van gewelddadig extremisme. Deze conferentie is een vervolg van die oproep. De Verenigde Staten vinden dat in de aanpak van radicalisering en gewelddadig extremisme een goed geïnformeerde, veerkrachtige lokale gemeenschap een cruciale rol speelt. Om die reden zijn voor de bijeenkomst de burgemeesters van Boston, Los Angeles, Minneapolis-St. Paul en de burgemeesters van de 3 Europese steden op het Witte Huis uitgenodigd.

Joe Biden Zij gaan kennis en ervaring uitwisselen over preventie en interventie in hun steden en de manier waarop zij omgaan met de invloed van internationale conflicten op de samenleving. Gastheer en gespreksleider is vicepresident Joe Biden. De burgemeesters zijn ook op de plenaire sessie woensdag 18 februari aanwezig.