Nieuws Actueel

Achmed Akkabi wil graag AH-gezicht worden

Van onze redactie 29 december 2014

Hij zou het een logische stap vinden als vakkenvuller Rachid, zijn personage in de reclamecampagne van de supermarktketen, gepromoveerd wordt nu 'meneer Van Dalen' met pensioen gaat. Dat laat hij weten via Twitter.

“Rachid terug, nu als supermarktmanager. Make it happen”, schrijft de acteur. Rachid speelde een prominente bijrol in een groot aantal van de 153 tv-commercials die acteur Harry Piekema de afgelopen 10 jaar maakte voor Albert Heijn. Piekema kondigde zondag aan na 10 jaar afscheid te nemen van zijn iconische personage. Hij wil zich gaan concentreren op 'andere projecten'.

Het voorstel van Akkabi kreeg op Twitter gelijk bijval. “Ik neem aan dat Rachid nu de nieuwe winkelmanager wordt?” suggereerde ook NOS-nieuwslezer Rachid Finge. “Nu meneer Van Dalen afscheid neemt, komt dan die leuke vakkenvuller weer terug?!” hoopt ook classica Marjolijn Smits.

De Albert Heijn heeft met het vertrek van Piekema een 'vernieuwing' aangekondigd in haar campagne. Hierover wordt komende maand meer bekendgemaakt.