Nieuws Actueel

Acties NS-personeel Rotterdam na nieuw geweld

Van onze redactie 11 maart 2015

Image 4803482

Aanleiding was een nieuw geweldsincident tegen een NS'er in de regio Rotterdam woensdagochtend. Op centraal station Dordrecht zou een conductrice zijn bedreigd door een passagier. Een beveiliger die tussenbeide kwam, is lichtgewond geraakt.

Vertraging De werkonderbreking duurde zo'n anderhalf uur. De sprinters naar Vlaardingen en Gouda Goverwelle vielen uit. Sommige intercity's liepen vertraging op. Naar verwachting rijden de treinen rond 19.30 uur weer volgens dienstregeling.

De actie kwam voor de NS als een complete verrassing. Het spoorwegbedrijf zei er begrip voor te hebben. ,,Maar we willen de overlast voor de reiziger zoveel mogelijk beperken", aldus een woordvoerster.

Overleg De directie van de NS, spoorbeheerder ProRail en de vakbonden praten woensdagavond met staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) en minister Stef Blok, die tijdelijk de bewindslieden van Veiligheid en Justitie vervangt, over de agressie op het spoor.

van en naar Rotterdam: vertraging en uitval van treinen door acties personeel ivm mishandeling afgelopen nacht. http://t.co/axyyfHaEPO#Rtd

— NS online (@NS_online) March 11, 2015